PINTO POEZIE, 29 sept 20:30 – 23:00

Kijkje in mijn Keuken

met dichter/kunstenaar Martijn den Ouden en basclarinettiste Fie Schouten

Pinto Poëzie #1

Unnamed%20%281%29
 

Pinto Poëzie is een nieuwe serie van drie avonden waarbij we op interactieve, speelse wijze samen met dichters onderzoek doen naar lezen en wezen van eigentijdse Nederlandstalige poëzie. Voor iedereen die van taal houdt en nieuwsgierig is naar hoe het maken en lezen van een gedicht kan werken. Alle avonden is Martijn den Ouden onze gastheer, hij ontvangt steeds een tweede dichter. Als adempauze improviseert een muzikant live op een gedicht.

De avonden worden ingeleid en vormgegeven door dichter en beeldend kunstenaar Martijn den Ouden, die ook workshops poëzie schrijven en schilderen geeft. Van zijn hand verscheen dit jaar de originele en avontuurlijke dichtbundel ‘Een kogelvrije zomer’.

Onze eerste gast op vrijdag 29 september is dichteres en schrijfster Sasja Janssen die schrijfles geeft aan de Schrijversvakschool en bij CREA. Daarnaast is ze docente Nederlands als tweede taal. In november verschijnt haar nieuwe dichtbundel HAPPY bij uitgeverij Querido. Haar gedichten zijn eigenzinnig, zintuigelijk, vitaal en onderzoekend.

Verder zal Fie Schouten op basklarinet op gedichten geïnspireerde improvisaties  ten gehore brengen.
De volgende avond, op vrijdag 27 oktober ontvangen we schrijver en dichter Bernard Wesseling. Auteur van lovend ontvangen romans en dichtbundels, waaronder de vorig jaar verschenen dichtbundel ‘& de dag ligt open als een ei in zijn gebroken schaal’ en de recent verschenen roman ‘Gezelschapsjongen’.

Op vrijdag 1 december tenslotte, presenteren we de ontregelende en experimentele dichter/schrijver Tonnus Oosterhof.

We nodigen iedereen uit ook zelf een geliefd Nederlandstalig gedicht mee te nemen, per avond lezen we er dan drie.

Meer informatie volgt nog…

zaal open 20:00 | aanvang 20:30
toegang 8 euro per avond | bij inschrijving voor de serie van 3 avonden 18 euro totaal
gratis toegang voor Vrienden van Huis De Pinto
reserveren via pintopoezie@huisdepinto.nl