Redacteur Poëzie

Sasja Janssen begeleidt (aankomende) dichters met hun werk en bundel in wording, vanuit haar eigen praktijk als dichter en haar ruime ervaring in het lesgeven in het schrijven van poëzie. Samen met jou onderzoekt ze wat je wilt met je werk; hoe je de zeggingskracht van je gedichten kunt vergroten; hoe je met alle gereedschappen die je als dichter hebt zoveel mogelijk betekenis kunt oproepen. Elk gedicht heeft zijn eigen logica (zie Vestdijks Glanzende Kiemcel), die je kunt leren te volgen. Waar bevind je je in het landschap van de taal en de dichtkunst? Hoe word je je eigen criticus? Hoe kom je tot schrijven? Wat is je poëtica?

Voor meer informatie mail naar: sasjajanssen6@gmail.com

Ze is docente poëzie en schrijftraining aan de Schrijversvakschool Amsterdam (http://www.schrijversvakschool.nl) en op Crea (http://www.crea.uva.nl/cursussen.php).

Je kunt haar boeken voor workshops poëzie, gastlezingen of schrijfprojecten, zowel op individuele basis (ondersteuning bij een manuscript) als in groepen.

Ze is jurylid voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2024.

Ze doceerde op de HKU, De Gerrit Rietveld Academie (Beeld en Taal), ’t Schrijfatelier (‘Van verhaal tot roman’) en gaf workshops bij Kunstbende. Ook was ze jurylid van Het Poëziepaleis (gedichten door kinderen van zes tot en met twaalf jaar), en zat ze in de eindexamenjury van de SchrijversAcademie Antwerpen.
Voor de Rietveld maakte zij een reeks workshops met de titel ‘Hoe moet ik leven?’, ook interessant voor andere doelgroepen.
Wees wild en precies, wees vastberaden en twijfel.